Project Leef Tijd

Na voorlopig vier voorstellingen te hebben gegeven kijkt Kanaljerood met voldoening  terug op een bijzonder project. Een project waar de inhoud dicht bij de koorleden staat en dat één geheel is door treffende teksten en  prachtige melodieën. De voorstellingen hebben veel publieke belangstelling gekregen. 

Achtergrond van Project LEEF-TIJD.

Er is tijd van Leven en wat te doen met de Tijd van Leven?  De naoorlogse generatie nadert haar pensioengerechtigde leeftijd. Maar is dit het einde van een werk, arbeidzaam, zinvol leven? 

Wij, als het vergrijzend, voormalig strijdliederenkoor stelt zich de actuele vraag: Zijn Wij Nu Een Probleem?  

Nog in 2005 werd door onze overheid deze generatie gekwalificeerd als aankomend groot maatschappelijk probleem in termen als: ‘stijgende zorgvraag, ontoereikende pensioengelden en een onaangepaste huisvesting’. 

Ons optimistische, creatieve en strijdbare weerwerk: Oud worden is ook bijzonder en fijn! 

In onze voorstelling LEEF-TIJD zingen wij liederen met en over ontroering, bezinning en humor. 

Liederen over Oude Mensen, het Hedonisme, Het Lege Nest en een lied over ‘De Bejaarde’.  Ook bezingen we de vraag of we nog Tijd hebben, tijd waarin we nog zoveel willen doen… én over ‘Straks’, als we met pensioen zijn en dan nog een keer uit ons dak gaan!

Voor een ieder die zelf met oud-zijn (of steeds een beetje ouder worden) te maken heeft, zal het een uitdaging zijn om een voorstelling mee te maken! Duur: circa 1 uur.

 

Leave a Reply