Over Kanaljerood

ONTSTAANSGESCHIEDENIS

Koor Kanaljerood is ontstaan in 1980, oorspronkelijk opgericht als een strijdliederenkoor en genaamd `Het Socialistisch Strijdliederenkoor Kanaljerood`. In latere jaren ontstond meer kwaliteit en de wens projectmatig te zingen. Rond 1990 werd het ‘Projectkoor Kanaljerood´.  Aan een project werken wij doorgaans 1,5 jaar.  In projecthistorie kun je meer lezen over onze uitgevoerde projecten. 

Bestuur van Kanaljerood:

Herbert Wolsink, voorzitter
Hella van Honschooten, secretaris
Ton Overtoom, penningmeester
Jana Stomps, lid

In Contact in deze site kun je ook rechtstreeks via het e-mailadres je vraag of opmerking doorgeven.  

Email adres:  info@kanaljerood.nl

Telefonisch:  Secretaris Hella: 053 – 4314573.

Dirigent.

Iassen Raykov is sinds augustus 2002 onze vaste dirigent. Hij geeft ons koor mede de eigenheid en haar kwaliteit en onder zijn leiding voeren we boeiende projecten uit.  

Iassen, geboren in Varna Bulgarije, studeerde Piano aan de conservatoria in Sofia, Enschede en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ook studeerde hij koordirectie bij Jos Vermunt, Daniel Reuss, Hans van den Hombergh en Jos van Veldhoven. Bij de laatste specialiseerde hij zich in Oude Muziek.  In 2006 sloot hij zijn studies Koordirectie en Orkestdirectie af.  Iassen Raykov is ook dirigent van Kamerkoor Canteklaer, Toonkunstkoor Emmen, Vocaal Ensemble La Colombe en Vocaal Ensemble Zutphen

http://www.iassenraykov.com