Over Kanaljerood

ONTSTAANSGESCHIEDENIS

Koor Kanaljerood is ontstaan in 1980 en oorspronkelijk opgericht als een strijdliederenkoor. De eerste jaren noemde het koor zich dan ook `Het Socialistisch Strijdliederenkoor Kanaljerood`.

Gaandeweg ontstond meer kwaliteit en de wens om projectmatig te zingen. In de jaren 90 werd het Strijdliederenkoor´Projectkoor Kanaljerood´.  

Kanaljerood is langzamerhand van rood naar wat ‘grijzer’ gegroeid en wil graag dat jonge zangers zich aansluiten. Het koor is en blijft energiek, dwars en humoristisch. Er wordt nog steeds vanuit een maatschappelijke betrokkenheid gezongen en ook over actuele situaties.

Er is een vaste kern van leden. Daarnaast kan iedereen die wil zingen en ook affiniteit heeft met onze maatschappelijk ‘insteek’ zich bij ons aansluiten of alleen voor een nieuw project. Een project is doorgaans voor een periode van circa 1,5 jaar. In Projecthistorie in deze site kunt u meer lezen over onze uitgevoerde projecten en kortere optredens. 

Bestuur van Kanaljerood.

Herbert Wolsink, voorzitter
Hella van Honschooten, secretaris
Ton Overtoom, penningmeester.

Email adres: info@kanaljerood.nl

In Contact in deze site kunt u ook rechtstreeks via het e-mailadres uw vraag of opmerking doorgeven.  

Of telefonisch contact opnemen via de secretaris: 053 – 4314573.

Dirigent.

Iassen Raykov is sinds augustus 2002 de vaste dirigent van Kanaljerood. Hij geeft het koor mede de eigenheid en haar kwaliteit. Onder zijn leiding worden boeiende projecten uitgevoerd.  

Geboren aan de Zwarte Zee in Varna Bulgarije, studeerde hij Piano aan het conservatorium te Sofia en vervolgde zijn studie aan het conservatorium in Enschede en aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij studeerde koordirectie bij Jos Vermunt en Daniel Reuss en in de tweede fase van zijn studie bij Hans van den Hombergh en Jos van Veldhoven. Bij de laatste specialiseerde hij zich in Oude Muziek.  Naast Piano en Koordirectie sloot Raykov in 2006 ook zijn studie Orkestdirectie af.  

Iassen Raykov is tevens dirigent van: Kamerkoor Canteklaer, Toonkunstkoor Emmen, Vocaal Ensemble La Colombe en Vocaal Ensemble Zutphen

http://www.iassenraykov.com