Over Kanaljerood

ONTSTAANSGESCHIEDENIS

Ons Koor Kanaljerood is ontstaan in 1980 en oorspronkelijk opgericht als een strijdliederenkoor. De eerste jaren werd ons koor  dan ook `Het Socialistisch Strijdliederenkoor Kanaljerood` genoemd.

Gaandeweg ontstond meer kwaliteit en de wens om projectmatig te zingen. In de jaren 90 werd het Strijdliederenkoor´Projectkoor Kanaljerood´.  Nu zijn we als koor langzamerhand van rood naar wat ‘grijzer’ gegroeid en we zouden heel graag willen dat ook jongere zangers zich aansluiten. Ons koor is en blijft energiek, dwars en humoristisch en we zingen nog steeds vanuit een maatschappelijke betrokkenheid en over actuele situaties.  Wij hebben een vaste ledenkern maar we nodigen graag zangers en zangeressen uit die willen zingen en affiniteit hebben met een maatschappelijk ‘insteek’ om zich bij ons aan te sluiten. 

Omdat wij een Projectkoor zijn, kan iemand ook enkel aan een nieuw project meedoen!  Wij werken daar doorgaans 1,5 jaar aan. In Projecthistorie in deze site kun je meer lezen over onze uitgevoerde projecten en kortere optredens. 

Bestuur van Kanaljerood:

Herbert Wolsink, voorzitter
Hella van Honschooten, secretaris
Ton Overtoom, penningmeester.

In Contact in deze site kun je ook rechtstreeks via het e-mailadres je vraag of opmerking doorgeven.  

Email adres:  info@kanaljerood.nl

Telefonisch:  Secretaris Hella: 053 – 4314573.

Dirigent.

Iassen Raykov is sinds augustus 2002 onze vaste dirigent. Hij geeft ons koor mede de eigenheid en haar kwaliteit en onder zijn leiding voeren we boeiende projecten uit.  

Iassen, geboren aan de Zwarte Zee in Varna Bulgarije, studeerde Piano aan het conservatorium te Sofia, aan het conservatorium in Enschede en aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij studeerde koordirectie bij Jos Vermunt en Daniel Reuss en in de tweede fase van zijn studie bij Hans van den Hombergh en Jos van Veldhoven. Bij de laatste specialiseerde hij zich in Oude Muziek.  Naast Piano en Koordirectie sloot Raykov in 2006 ook zijn studie Orkestdirectie af.   Iassen Raykov is ook dirigent van: Kamerkoor Canteklaer, Toonkunstkoor Emmen, Vocaal Ensemble La Colombe en Vocaal Ensemble Zutphen

http://www.iassenraykov.com