Over Kanaljerood

ONTSTAANSGESCHIEDENIS

Koor Kanaljerood is ontstaan in 1980 en opgericht door enkele bewoners in de Kasbah in Hengelo als een strijdliederenkoor. De eerste jaren noemde het koor zich dan ook `Het Socialistisch Strijdliederenkoor Kanaljerood`.

Gaandeweg ontstond meer kwaliteit en de wens om projectmatig te zingen. In de jaren 90 werd het Strijdliederenkoor´Projectkoor Kanaljerood´.  

Kanaljerood is langzamerhand van rood naar wat ‘grijzer’ gegroeid en wil ook graag dat jonge zangers zich aansluiten. Het koor is en blijft energiek, dwars en humoristisch. Er wordt nog steeds vanuit een maatschappelijke betrokkenheid gezongen maar ook over persoonlijke levenssituaties.

Er is een vaste kern van leden en daarnaast kan een ieder die dat wil zich aansluiten bij een nieuw project. Een project is doorgaans voor een periode van circa 1,5 jaar. In PROJECTHISTORIE op deze site kunt u meer lezen over onze uitgevoerde projecten en kortere optredens. 

Bestuur van Kanaljerood.

Philip Deumer, voorzitter
Hella van Honschooten, secretaris
Ton Overtoom, penningmeester.

Zie Contact in deze site voor een rechtstreeks e-mailadres:  info@kanaljerood.nl

U kunt ook telefonisch contact opnemen via de secretaris: 053 – 4314573.

Dirigent.

Iassen Raykov is sinds augustus 2002 de vaste dirigent van Kanaljerood. Hij geeft het koor mede de eigenheid en haar kwaliteit. Onder zijn leiding worden boeiende projecten uitgevoerd.  

Geboren aan de Zwarte Zee in Varna Bulgarije, studeerde hij Piano aan het conservatorium te Sofia en vervolgde zijn studie aan het conservatorium in Enschede en aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Hij studeerde koordirectie bij Jos Vermunt en Daniel Reuss en in de tweede fase van zijn studie bij Hans van den Hombergh en Jos van Veldhoven. Bij de laatste specialiseerde hij zich in Oude Muziek. 

Naast Piano en Koordirectie sloot Raykov in 2006 ook zijn studie Orkestdirectie af.  

Iassen Raykov is tevens dirigent van: Kamerkoor Canteklaer, Toonkunstkoor Emmen, Vocaal Ensemble La Colombe en Vocaal Ensemble Zutphen

http://www.iassenraykov.com