Repertoire

Leden van Kanaljerood schrijven zelf steeds meer alle teksten. Dit is een spannende weg en een creatieve uitdaging! Ook de theatrale vormgeving en het decor worden de laatste jaren vrijwel altijd door eigen koorleden ontworpen en vormgegeven. 

In ons laatste project LEEF-TIJD is de muziek voor het eerst helemaal gecomponeerd door onze dirigent Iassen Raykov. Er is een mooi samenhangend geheel ontstaan. De teksten zijn herkenbaar, sommige liederen ontroeren, de muziek is melancholisch en gevoelig en ook uitbundig en vrolijk.  

Achtergrond van het project LEEF-TIJD.

De naoorlogse generatie nadert haar pensioengerechtigde leeftijd. Maar is dit het einde van een zinvol en arbeidzaam leven?  Deze generatie zou een aankomend maatschappelijk probleem worden; een stijgende zorgvraag, ontoereikende pensioengelden en een onaangepaste huisvesting. 

Kanaljerood bestaat voor een groot deel uit deze generatie en wij stellen onszelf de vraag: Zijn wij echt een probleem? Wij geven een optimistisch, creatief en strijdbaar muzikaal weerwoord: Oud worden is ook bijzonder! 

Onze teksten gaan over “Straks”: als ik met pensioen ben dan ga ik alles doen wat ik wil, reisjes naar Berlijn en musea- bezoek. Maar wij zingen ook over “Het Lege Nest”, “Als jij er niet meer bent” en  “Word ik nou echt ouder en is dat niet vreemd?”

Voor een ieder die zelf met oud-zijn (of steeds een beetje ouder worden) te maken heeft, is deze voorstelling  een uitdaging om mee te maken. Duur : circa 1 uur.

Algemene informatie over de keuze van liederen.

Onze projecten en liederen sluiten aan bij onze eigen belevingswereld en bij actuele, maatschappelijke thema´s.  Wij zingen soms teksten in de originele taal, soms vertaald. Maatschappijkritische liederen zijn nog steeds actueel en gaan over strijdvaardigheid, opkomen voor rechten, voor mens en milieu, waar dan ook.   

Naast grote projecten, geven wij ook korte concerten.  Soms mede in samenwerking met Chor La Lega uit Nordhorn. Kanaljerood en La Lega staan respectievelijk onder leiding van Iassen Raykov en Ivo Boytchev.  Voor een kijkje in al onze uitgevoerde concerten en projecten zie in deze site: Projecthistorie.

 slider3