Project Leef Tijd

In het project LEEF-TIJD uit 2017 waren eigen teksten van koorleden verwerkt uit hun beleving van het ouder worden. Dirigent Iassen Raykov, nam de composities van alle liederen op zich. De liederen droegen titels als:  ‘Oude Mensen,  ‘Hedonisme’, ‘Het Lege Nest’,  ‘De Bejaarde’. Als jij er niet meer bent’, over ‘Straks’, als we met pensioen zijn en dan nog een keer uit ons dak gaan! EnWord ik nou echt ouder’ en ‘Is dat niet vreemd?’

Het koor kreeg ondersteuning van amateur- en professionele musici en toneelspelers. Ook kinderen uit het jeugdcircus deden hun act.

 

Reacties van publiek: 

Bedankt voor de indrukwekkende uitvoering van Leeftijd. Wat hebben jullie er veel werk van gemaakt. Prachtige teksten, subtiele muziek. Ik heb genoten. Veel om te overdenken.  Otto Engels.

 Ik denk dat het één van de beste optredens was die ik ooit van Kanaljerood heb gezien. Dit keer speelden decors geen rol, het ging om de muziek. Hele goede teksten en composities waren van hoge kwaliteit. Mooi ook de rol van de drie acteurs en natuurlijk VONK. De inzet van het strijktrio was geniaal. De marimba ook. Af en toe verdronk het koorgeluid in de muziek, maar dat mocht de pret niet drukken. Gerrit Tijhof.

 Prachtige muziek, compliment componist. Prachtige teksten, compliment tekstdichters. Muziek en teksten pasten goed bij elkaar. Gedicht was ontroerend en werd goed voorgedragen. Thema ‘leeftijd’ was goed gevonden. Alles werd uit het hoofd gezongen. Koorleden zijn betrokken bij elkaar en dat stralen ze uit naar het publiek. Indringend, niet perfect, maar de mooie muziek en het thema maken dit ruimschoots goed. Juryrapport ‘Vierkorenconcert’ Hengelo.

   

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.