Over Kanaljerood

         Het ontstaan van Kanaljerood

Kanaljerood ontstond in 1980, als ‘Het Socialistisch Strijdliederenkoor Kanaljerood`. 

Het koor wilde haar stem laten horen over diverse aspecten van de samenleving en met een maatschappijkritische insteek. Zij trad ook op bij diverse manifestaties.

In latere jaren ontstond de wens om meer projectmatig te zingen. Vanaf 1990 zijn we ‘Projectkoor Kanaljerood. 

Als Projectkoor zingen wij nog steeds vanuit een brede maatschappelijke betrokkenheid. Wij kiezen doorgaans een actueel thema wat ons bezighoudt waar omheen liederen worden gemaakt, gezocht of samengesteld. Dat wordt een Project. Uit het koor wordt per project een projectcommissie gevormd die de algehele organisatie onder haar hoede neemt. Een hele leuke manier om direct betrokken te zijn bij de voorstellingen die ontstaan.  Aan een project werken wij doorgaans 1,5 jaar. In PROJECTHISTORIE  is meer te lezen over onze uitgevoerde projecten.

Bestuur van Kanaljerood 

Herbert Wolsink, voorzitter
Hella van Honschooten, secretaris
Ton Overtoom, penningmeester
Carien de Wit, lid

Dirigent

Iassen Raykov is sinds augustus 2002 onze vaste dirigent. Hij geeft ons koor mede de eigenheid en haar kwaliteit en onder zijn leiding voeren we boeiende projecten uit.

Iassen, geboren in Varna Bulgarije, studeerde Piano aan de conservatoria in Sofia, Enschede en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Ook studeerde hij koordirectie bij Jos Vermunt, Daniel Reuss, Hans van den Hombergh en Jos van Veldhoven. Bij de laatste specialiseerde hij zich in Oude Muziek.  In 2006 sloot hij zijn studies Koordirectie en Orkestdirectie af.  Iassen Raykov is ook dirigent van Kamerkoor Canteklaer, Toonkunstkoor Emmen, Vocaal Ensemble La Colombe.

http://www.iassenraykov.com