Actuele projecten

Deze Tijd

Corona Tijd

 

Omdat het toewerken naar ons 40 jarig Jubileum een groot project is dat instudeertijd vraagt en onze zangrepetities en toekomst voorlopig onzeker zijn.

Omdat Kanaljerood van oudsher zingt over actuele situaties vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid.

Omdat wij onze stem (veilig) willen laten horen.

Omdat wij als koor altijd actief zijn en graag bezig willen blijven.

Deze Coronatijd een bijzondere periode is die grote invloed heeft op het leven van ons allen, ons welzijn, ons maatschappelijk leven en sociaal leven. 

Daarom vinden wij het interessant om er een voorstelling over te maken.

We bereiden een programma als een “Tussenprojectje” voor,  een voorstelling die niet te groot en niet te zwaar is maar met diepgang, divers en boeiend. Op z’n Kanaljeroods dus.

De essentie van dit project is om in liederen, beschouwingen, gedichten en instrumentale muziek te verbeelden hoe wij deze Coronatijd ervaren.

Helaas….  Er zal er voorlopig geen openbare zangactiviteit plaatsvinden.  Zolang COVID ons in de greep houdt proberen wij achter de schermen creatief bezig te blijven met nieuwe liederen en vertalingen. 

Mocht het weer kunnen, dan zullen wij u hierover tijdig informeren.  

Houd onze website s.v.p. in de gaten!

Onze Veertigjarige Jubileumvoorstelling; “Liederen met een gouden strik”.

Koor Kanaljerood is opgericht in 1980 als Het Socialistisch Strijdliederenkoor Kanaljerood. Rond 1990 werd hetProjectkoor Kanaljerood´. Een Projectkoor is het nog steeds. We blijven altijd bezig en werken voor het volgend jaar 2021 toe naar een nieuw thema, waar we weer een bijzonder zangproject van maken.   Koor Kanaljerood moet na deze 40 jaren blijven voortbestaan vinden wij, want er zullen altijd maatschappelijke discussies blijven waarin wij allemaal onze stem kunnen laten horen!  Ons koor bestaat uit  een vaste ledenkern die langzamerhand van “Rood” naar ‘Grijzer’ groeit maar die energiek, dwars en humoristisch blijft! 

 Kijk voor de liederen  in ACTUEEL  NIEUWS op onze website. Hopelijk brengen we dit nieuwe grote project eind 2021 voor t voetlicht.