Actuele projecten

Deze Tijd

Corona Tijd

 

Hoe lang duurt deze tijd nog?  Wanneer kunnen we weer lekker zingen met elkaar? Hoe gaan we de draad dan weer oppakken?

Allemaal vragen die ons bezighouden maar waar voorlopig nog geen antwoord op is.

Wij waren bezig met het toewerken naar ons 40 jarig Jubileum in 2020 dat zou een groot project zijn geworden met liederen uit de laatste 10 jaren. Helaas is dit in de ijskast gezet en zitten wij in deze Coronatijd thuis.

Onze zangrepetities zijn voorlopig nog onzeker. In de beginfase van de lockdown is een projectgroepje in het koor bezig gegaan om  ideeën te bedenken en uit te wisselen met het voorstel of we de Coronatijd niet zouden kunnen bezingen. Kanaljerood zingt al van oudsher over actuele situaties vanuit een maatschappelijke betrokkenheid.  Omdat wij onze stem willen laten horen.  Omdat wij als koor altijd actief zijn en bezig willen blijven. Maar vooral omdat deze Coronatijd een bijzondere periode is die grote invloed heeft op het leven van ons allen; gezondheid, welzijn, maatschappelijk – en sociaal leven. 

Dat zou heel interessant kunnen zijn om een voorstelling over te maken als een “Tussenprojectje”. Een voorstelling die niet te groot en niet te zwaar is maar met diepgang, divers en boeiend. Op z’n Kanaljeroods dus.

Maar we maken nog steeds een pas op de plaats en wachten geduldig af. Een programma zit er nog niet in helaas.

Mocht het weer kunnen, dan zullen wij u hierover vanzelfsprekend informeren.  

Houd onze website s.v.p. in de gaten!